Datum registrace: 26. 01. 2011
Fila Byla
Sebekoučink
Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.
Získané body
Počítadlo pohybu
Můj pohyb | |
---|---|
Chůze: | 4.00 km |
Kolo: | 0 km |
Cvičení: | 0 h 0 min |
Všichni uživatelé | |
Chůze: | 137205.18 km |
Kolo: | 66668.00 km |
Cvičení: | 5714 h 35 min |
Přátelé
Stob skupiny
Fila Byla
Jak psát blog?Máčíme
16. 03. 2017
V tomto měsíci, věnovaném tukům, se tu často objevuje doporučení sníst denně malou hrstku ořechů. Zároveň vím, že někteří lidé mají s trávením ořechů problémy - trápí je pocity těžkosti v žaludku, pocit přeplněnosti, nevolnost, průjem apod. Četla jsem, že se těchto problémů dá zbavit pečením ořechů na 180 stupňů Celsia po dobu 20 minut nebo máčením.
Já jsem vyzkoušela máčení a můžu vám říct, že je to úžasné. Nejen, že vám nebude po snězení ořechů těžko, ale jsou navíc velmi chutné. Namočené vlašské ořechy chutnají jako čerstvé.
V článku, který mi má známá poslala, se píše, proč tomu tak je:
Máčením se ořechy zbaví nejen špíny, prachu a plísní na povrchu, ale také dojde k odstranění enzymových inhibitorů, což jsou látky, kterými příroda vybavila semena, aby zabránila jejich předčasnému klíčení.
Namáčení ořechů, semínek, luštěnin a obilovin:
1. odstraňuje inhibitory enzymů a tím zlepšuje jejich stravitelnost
2. snižuje množství kyseliny fytové a tím umožňuje vstřebání živin
3. startuje tvorbu mnoha prospěšných látek, které jsou nutné pro klíčení - ze spících semen se tak stávají probuzené superpotraviny
(zdroj: www.annachmelarova.cz/macim-macis-macime)
Chtěla bych dodat, že nemám v tomto směru žádné vzdělání a nevím, jestli se tyto názory zakládají na odborném podkladě, ale má zkušenost je taková, že naklíčená semena a ořechy byly pro mne a řadu lidí z mého okolí skutečně mnohem lépe stravitelné a chutné.
Pokud vyzkoušíte, přeji dobrou chuť
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
Fila Byla
Aktuality
Kvíz o ceny
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?